MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ |
Gıda Analizleri Uygulama ve Araştırma Merkezi |
(MUGAM) |
Yağ Analizleri |
|
|
|
|
Analiz Kodu |
Analiz Adı |
Ürün Grubu |
Analiz Metodu |
|
|
|
|
YAG-M01 |
Sabit Yağ Eldesi |
Tüm bitkiler ve yağlı tohumlar |
Soxhlet Eksraksiyonu |
YAG-M02 |
Esansiyel Yağ Bileşenleri |
Tüm yağlarda (% bağıl miktarları) |
GC/MS, In House Method |
YAG-M03 |
Yağ Asitleri Kompozisyonu |
Tüm yağlarda (% bağıl miktarları) |
GC/MS, In House Method |
YAG-M04 |
Peroksit Değer Tayini |
Hayvansal ve Bitkisel Katı ve Sıvı Yağlar |
TS EN ISO 3960 |
YAG-M05 |
Özgül Absorbans Değeri Tayini |
Hayvansal ve Bitkisel Katı ve Sıvı Yağlar |
COI/T.20 |
YAG-M06 |
Asit Değeri Tayini |
Hayvansal ve Bitkisel Katı ve Sıvı Yağlar |
TS 1605 EN ISO 660 |
YAG-M07 |
Sabunlaşma Sayısı Tayini |
Hayvansal ve Bitkisel Katı ve Sıvı Yağlar |
AOCS CD-3D-25 |
YAG-M08 |
İyot Sayısı Tayini |
Hayvansal ve Bitkisel Katı ve Sıvı Yağlar |
TS EN ISO 3961 |
YAG-M09 |
Kırılma İndisi Tayini |
Hayvansal ve Bitkisel Katı ve Sıvı Yağlar |
TS 4960 EN ISO 6320 |
YAG-M10 |
Tokoferol Analizi (Vitamin E) |
Bitkisel Yağlar |
In House Method |
YAG-M11 |
Uçucu Yağ Eldesi ve Miktarının Hesaplanması |
Aromatik Bitkiler |
Hidrodestilasyon yöntemi (Clavenger aparatıyla) |
|
|
|
|
1. Ücretlere % 18 KDV dahildir. |
2. Analiz ücretleri Kurum Döner Sermaye banka hesabına yatırılacaktır. |
3. Örnekler ödemenin yapılması ve dekontun ibrazı ile analiz kabul edilecektir. |
4. Analiz süresi maksimum beş iş günüdür. |
5. Numune miktarları analize göre değişkenlik göstermekte olup bu konuda mutlaka laboratuvarla irtibata geçilmelidir. |
6. Numune sayısına bağlı olmaksızın sektörle ilgili tüm Birlikler, Üretici Kooperatifleri, Türkiye Arı Yetiştiricileri Birlik üyeleri, tüm Odalar ve Borsalara % 10 iskonto uygulanır. |